Afdeling BelgiŽ

De aantrekkingskracht van Ajax strekt zich uit tot ver buiten Nederland, dus ook tot onze zuiderburen. Het vrijwilligersteam van afdeling BelgiŽ wordt gevormd door een groep enthousiaste Ajax-supporters, die in BelgiŽ diverse activiteiten organiseren

Het team BelgiŽ met staande van links naar rechts: Maurice Peeters, Jackie Verstraete en Robert Verbeek, zittend van links naar rechts: Dirk Driessens en  Gustaaf (Stafke) Wenseleers, ontbreekt Hugo Coeckelbergh.

Districtsmanager afdeling BelgiŽ:

Peeters Maurice  Putsesteenweg 6

2920 Kalmthout

tel.0478.480.250

email: peetersmaurice@gmail.com

Teamleden:

Driessens Dirk, Kontich

Coeckelbergh Hugo, Puurs

Verbeek Robert, Hombeek

Van der Kinderen Johan

Busreizen naar thuiswedstrijden

Reeds enkele jaren regelt busmaatschappij Heyerick uit Zulte het vervoer vanuit BelgiŽ naar de thuiswedstrijden van Ajax.

Bij bepaalde thuiswedstrijden van Ajax (bijv. tegen Feyenoord en PSV, Europa cup-wedstrijden en Amsterdam Tournament) vertrekken er bussen vanuit Gentbrugge (Carpoolparking - Land van Rodelaan) via Berchem (G. Legrellelaan) en St Job (Carpoolparking). Het tarief per busreis (retour) is Ä 15. Dit is inclusief parkeerkosten Amsterdam en drinkgeld chauffeur.
Heb je geen zin om file te rijden, wil je tijdens de reis rustig een filmpje kijken of met mede-Ajacieden 'bomen' over de wedstrijd? Rij dan mee met de supportersbus!

Inschrijvingen en informatie:
Maurice Peeters
Putsesteenweg 6
2920 Kalmthout
E-mail: peetersmaurice@gmail.com
Tel.: (0032)0478.480.250

Activiteiten

Afdeling BelgiŽ organiseert jaarlijks het Internationale Zaalvoetbaltoernooi voor Supportersverenigingen. Hieraan doen verenigingen uit BelgiŽ, Nederland, ItaliŽ en Schotland mee.

Aansluitend vindt het afdelingsfeest plaats met een buffet, artiesten en enkele spelers uit de selectie van Ajax. Zo werd vorig jaar het succesvolle Jong Ajax ontvangen.

Optreden van Ajacied Alex Supportersfeest 1999.
Optreden van Tina Bride supportersfeest 2001.

Na het optreden van Tina Bride werd er nog lang uitbundig gedanst.

Joop Leeuwendaal en  Bobby Haarms danken samen met de aanwezige Ajaxspelers de aanwezigen.

Vooraleer de spelers worden voorgesteld aan de supporters genieten we met al de aanwezigen van een overheerlijk buffet.

Miss Ajax Josť Van der Heyden komt ieder jaar naar het supportersfeest in BelgiŽ.

Samen plezier maken met de supporters van Leiden en bestuurslid Wilco Jongenelis.

Baila " Belle " Perez wist de harten te veroveren tijdens het supportersfeest in 2002.

Trainer Jan Olde Riekerink spreekt met spelers van jong Ajax

Voorzitter Michael Van Praag bedankte de Belgische supporters voor hun aanwezigheid bij het Ajax feest op 01 mei 2002.

Komend jaar hoopt het afdelingsteam de Ajax Voetbaltoer naar BelgiŽ te halen voor de jeugdige supporters onder ons.
Daarnaast organiseert het team busarrangementen naar de Amsterdam Arena met een bezoek aan de training van Ajax, een rondleiding in de Arena en een bezoek aan het Ajax Museum.

Andere activiteiten

Onze Belgische supporters helpen mee aan diverse activiteiten die vanuit Nederland worden georganiseerd, zoals de inzamelingsaktie voor het afscheidscadeau voor Bobby Haarms en de slachtoffers van de cafťbrand in Volendam. Daarnaast helpen de Belgische supporters mee tijdens de Open dag, het Indoor Challenge zaalvoetbaltoernooi en de districtsfeesten in Brabant.

Tijdens de open dag van 2002 hadden onze Belgische mensen een drukke dag, zij zorgde ervoor dat de mensen foto's konden laten maken met de kampioensschaal en de Amstelcup